Koç Üniversitesi bünyesinde “Denizcilik Forumu” kuruldu.

Cem Gürdeniz

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Koç:- “Ülkemizde denizcilik faaliyetleri, su varlıklarımızın korunması ve kirlilikle mücadelede epey yol alındı. Bu alanda yapılacak daha çok çalışma var”

Koç Üniversitesi bünyesinde, denizciliğe katkı sağlayan temel alanlarda hedef, politika ve strateji belirlenmesi amacıyla Denizcilik Forumu kuruldu. Koç Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye’de denizcilik alanında yürütülen çalışmaların üniversite bünyesinde bir bütün olarak ele alınması amacıyla Denizcilik Forumu oluşturuldu.

Direktörlüğünü Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz’in yürüteceği forumda, denizciliğe katkı sağlayan temel alanlarda hedef, politika ve strateji belirlenmesi hedefleniyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi Koç, forumun denizcilik alanında tüm stratejik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanları bir bütün olarak ele alacağını ifade etti. Denizcilik alanındaki çalışmalara her daim çok önem verdiğini vurgulayan Koç, bir ülkede denizciliğin bütüncül analizini yapan düşünce kuruluşları ve akademik yapıların olması gerektiğini dile getirdi. Koç, özellikle deniz uygarlığı cephesinde yerini almış birçok ülkede, bu tür düşünce kuruluşlarının faaliyet gösterdiğine işaret ederek, “Ülkemizde denizcilik faaliyetleri, su varlıklarımızın korunması ve kirlilikle mücadelede epey yol alındı. Bu alanda yapılacak daha çok çalışma var. Dolayısıyla ülkemizde denizcilik yaklaşımını daha üst bir çerçeveden ele alacak platformların artmasını ümit ediyorum” değerlendirmelerini yaptı.

“Ülkemizde denizciliğin gelişimine katkı sağlayacağız”

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan da Türkiye’de denizcilik alanında çeşitli kurum ve kuruluşlarda yürütülen çalışmaların bir çatı altında toplanması gerekliliğinden yola çıkarak üniversite bünyesinde Türkiye’nin ilk Denizcilik Forumu’nu hayata geçirdiklerini kaydetti. Forumun kaynak sahiplerine, girişimcilere ve karar vericilere akademik seçenekler sunabileceğini aktaran İnan, “Forumun, ayrıca deniz jeopolitiğiyle denizciliğin tüm alanlarını bir arada değerlendirebilecek bir düşünce kuruluşu işlevini göreceğine inanıyoruz. Forumun faaliyete geçmesiyle denizcilik alanındaki çalışmaların yeni bir ivme ve perspektif kazanmasını umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Koç Üniversitesi Denizcilik Forumu Direktörü Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ise Türkiye’de ilk kez bir üniversite bünyesinde denizcilik gücünü her alanda bütüncül bir perspektifle araştıracak ve yeni fikirler üretecek bir düşünce platformunun hayata geçirildiğini belirterek, “Forumun, denizciliği ilgilendiren her alanda bölgesel, kıtasal ve küresel gelişmeleri takip etmesi sayesinde dış ilişkiler, savunma, güvenlik, ekonomi ve sosyokültürel politikalara yön verecek akademik tavsiyelerde bulunulması da hedefleniyor” açıklamasını yaptı.

BASINDA DENİZCİLİK FORUM